perjantai 21. marraskuuta 2008

Iltateekakku

Jotain kivaa kaipailin iltateen kaveriksi. Ei liian makeaa, mutta kuitenkin vähän. Niinkuin teeleivän vastine, mutta kakku. Hmm. Reseptisuoni ei oikein sykkinyt, mutta löytyihän se vastaus taas intternetistä: nami-namissa oltiin tehty erinomaisesti tarkoitukseen sopiva luumukakku. Nam.

Raaka-ainevarastot pakottivat soveltamaan ohjetta aika rankalla kädellä, ja lisäilin myös mausteita. En ole siis varma, onko tämä samanlaista kuin alkuperäinen, mutta silti olin kyllä positiivisesti yllättynyt lopputuloksesta. Enpä olisi uskonut, että rasvattomasta ja aika sokerittomastakin ohjeesta saa näin herkkua.

Sanonpa vielä tähän väliin, että pahoittelut (kännykkä)kuvan laadusta - tipautin kamerani tänään järveen, ja se sanoo vaan sur rur ja ini ini, eikä halua ottaa kuvia. Nyyh... onneksi on kakkua.

Hedelmäkakku iltateelle

2 kananmunaa
4 rkl (ruoko- tai fariini)sokeria
100 g tuorejuustoa (käytin 2% Violaa)
1 dl jogurttia
noin 2 dl maitoa
4 dl spelttijauhoa
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
2 kourallista kuivattuja aprikooseja (/luumuja) pilkottuna
1 banaani pilkottuna

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Vatkaa käsin kananmuna ja sokeri yhteen. Lisää jogurtti ja tuorejuusto. Yhdistä kuivat aineet eri kulhossa ja lisää nesteseokseen. Vatkaa sekaisin ja lisää maitoa hiljalleen sen verran, että seoksesta muodostuu paksu kakkutaikina. Lisää banaani- ja aprikoosipilkkeet. Kaada taikina jauhotettuun kakku- tai piirakkavuokaan ja paista 20-25 minuuttia.

Tein siis kakun aprikooseista, mutta luulenpa, että luumut sopisivat kyllä jopa paremminkin. Myös tuorejuusto/jogurtti -osion voi varmasti korvata saatavilla olevilla happamilla maitotuotteilla.

1 kommentti:

  1. Uijui! Mä just haaveilin hedelmäkakusta jossa olisi luumuja! Mahtavaa, menee testaukseen heti.

    VastaaPoista