maanantai 5. tammikuuta 2009

Bataattikeitto ja paahdetut kurpitsansiemenet


Rakastan reseptejä mutta välillä on hyvä vetäistä jotain ihan hatustakin ja tällä kertaa kannatti, löytyi nimittäin hauska makuyhdistelmä. Bataattikeitosta tuli aika makeaa ja paahdetut siemenet taas toivat mukavasti suolaisuutta, hyvää!

Keiton resepti on meni simppelisti näin:

1 iso bataatti (n. 700g)
2 perunaa
3 porkkanaa
7dl vettä
loraus (soija-) kermaa tai maitoa
kasvisliemikuutio
suolaa ja pippuria

Sitten vaan kuutioidaan juurekset ja keitetään kypsäksi kasvisliemessä. Tällä välin voi paahtaa kurpitsansiemenet (kuivalla pannulla, kunnes poksuu). Soseutetaan keitto ja lisätään maito/kerma ja ihan hetkeksi liedelle vielä.

3 kommenttia:

  1. Mä oon heittäny kurpitsan siemeniä myös sen Jytiksen reseptin mukaan tehdyn porkkanakeiton (paahdetuista tehdun version) joukkoon ja maistuu. Ne kyllä sopii moneen, nam.

    VastaaPoista
  2. Musta tuntuu, et oon saanut yliannostuksen bataatista, mutta ehkä noilla kurpitsansiemenillä voisi pelastaa tilanteen.

    Pakkaskelit on kyllä oikeita keittokelejä!

    VastaaPoista
  3. tein tuossa eräänä päivänä aika lailla tämän henkistä soseskeittoa bataatista ja porkkanoista, perunoita ei ollut mutta lisäsin joukkoon punaisia linssejä. sopivat hyvin keittoon ja nostavat ravintoarvoakin! semminkin kun ei noita siemeniä sattunut olemaan.

    VastaaPoista