lauantai 10. tammikuuta 2009

Fetarullat

Piti saada salaatin kaveriksi jotain suolaista leivonnaista ja vastaus löytyi jälleen kerran Ruokatorstaista, fetarullat, todella hyviä olivat!

Fetarullat

Taikina:
3dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
125g margariiniä
1 dl kermaviiliä

Täyte:
100g fetajuustoa
1/2 rkl oliiviöljyä
1 rkl kuivattua oreganoa
1 dl tuoretta silputtua persilijaa (mulla ei ollut niin laitoin basilikaa)

Ensin sekoitetaan margariini (mä sulatin) kuiviin aineksiin. Lisätään lopuksi kermaviili ja sekoitetaan tasaiseksi. Sitten muotoillaan taikina suorakaiteen muotoiseksi ja nostetaan jääkaappiin puoleksi tunniksi (voi peittää kelmulla, mulla ei ollut). Valmistetaan täytetahna fetasta, oliiviöljystä ja yrteistä haarukalla sekoittamalla.

Sitten kaulitaan taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi ja levitetään täyte pinnalle. Levy kääritään rullalle ja siitä leikataan n. 1,5cm paloja ja nostellaan levylle. Mä vähän painelin niitä leveämmiksi. Ja sitten paistetaan uunissa 225 astetta ja tuollaiset 12-15 min kunnes ovat vaaleanruskeita. Tarjotaan vähän jäähtyneenä ja salaatti ja viini sopivat kyytipojaksi oikein hyvin!

Ei kommentteja: