maanantai 9. helmikuuta 2009

Lempeä linssikeitto

Uusi lempikirja Papu, porkkana ja hillopulla ei taaskaan pettänyt. Viimeksi keittiössämme kokeiltiin onnistuneesti hapankaalipizzan reseptiä, ja tällä kertaa vuorossa on linssikeitto, joka kaiken hyvän päälle lupaa valmistaa itse itsensä.



Tämän "taiteilijanlounaan" valmistaminen käy kädenkäänteessä, kas näin.

Tarvitset:

3 dl vihreitä linssejä
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
2 tomaattia
1 l vettä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 laakerinlehteä
1 rkl oliiviöljyä

Lisäksi:


½ tl balsamiviinietikkaa
(fetaa, raejuustoa tms.)

Tee näin:

Huuhtele linssit. Kuori sipulit. Viipaloi porkkanat ja tomaatit.
Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Kiehauta ja anna sen jälkeen hautua miedolla lämmöllä 30-40 minuuttia.
Kun keitto on valmis, lisää etikka.
(Murenna feta keittoon vasta lautasella.)

Tästä tuli ihanan lempeä linssikeitto, jonka maku vain paranee seuraavana päivänä. Marianne Kiskolan kirjasta resepti löytyy sivulta 63. Keitto on nimetty Kreikan Annan vihreäksi linssikeitoksi. Haluaisinkin omistaa tämän keiton samannimiselle ystävälleni, jonka käkkärätukka muistuttaa kyllä erehdyttävästi kreikkalaista kuontaloa!

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää. Tein viime viikolla lähes vastaavaa, mutta käytin punaisia linssejä. Nyt kyllä maistuu keitot.. tein äsken kasvissosekeittioa: pataan vaan kaikkea mitä kaapista löytyy ja soseeksi.

    VastaaPoista
  2. Suuntasin jo hiihtoloman aikana kauppaan tämän reseptin kanssa, mutta eihän siellä maalla mitään vihreitä linssejä kaupassa ollut! Kokeilematta sitten jäi, toistaiseksi...

    VastaaPoista