torstai 12. helmikuuta 2009

Tomaattinen soijarouhepiirakka

Ennen kuin menen itse reseptiin niin pari sanaa tomaattimurskasta. Pahimmillaan se on laimeaa punertavaa vettä jossa on isoja klönttejä ja parhaimmillaan ihanaa tasaisen muhevaa murskaa joka oikeasti maistuu tomaatille. Paras perusmurska mielestäni on merkiltään Mutti, sitä löytyy ainakin S-marketeista, valkoisista pahvitetroista. Samasta kaupasta löytyy myös S&W tomaattimurskaa jossa mukana on makeaa sipulia ja paahdettua valkosipulia, todella hyvää! Olen käyttänyt tätä salsan jatkeeksi sekä kastikkeissa ja piirakoissa, kuten tässä seuraavassa:

Tomaattinen soijarouhepiirakka

Pohjan voi tehdä miten tykkää, mä olen käyttänyt tällaista kevyttä reseptiä:
1 prk maitorahkaa
75g margariinia
3 dl vehnäjauhoja

rahka ja rasva sekoitetaan ensin ja jauhot nypitään mukaan. Tästä tulee aika tahmeaa joten vuokaan levittäminen vaatii vähän kärsivällisyyttä. Kannattaa paistaa pohjaa ensin vartin verran yksinään.

Täyte
1,5 dl soijarouhetta
1,5 dl vettä
1 punainen paprika
1 prk S&W tomaattimurskaa
suolaa, ripaus sokeria ja pippuria
taco-,chili- ja parikamaustetta, soijakastiketta

Kuumennetaan tilkka öljyä pannulla ja laitetaan mausteet lämpenemään. Sitten mukaan soijarouhe, pyöritellään vähän aikaa ja aletaan lisäämään vettä, puoli desiä kerrallaan. Aina väliin myös soijakastiketta maun mukaan. Kun rouhe on imenyt kaiken veden, lisätään pilkottu paprika ja tomaattimurska ja annetaan muhia kunnes pohja on esikypsennetty.
Sitten täyte pohjan päälle ja uunissa 180 astetta, noin puoli tuntia. Lopputulos on ihanan muheva, halutessaan puolessa välissä päälle voi lisätä juustoa, esim murennettua fetaa.

1 kommentti:

  1. Hyvä resepti, kiitos! Olen itsetehdyn pohjan tilalla käyttänyt runsaskuituista pakastepohjaa - toimii :-) Piirakasta tulee hyvää myös, kun soijarouheen kanssa paistaa n. 1-1½ dl silputtua sipulia.
    T, Kotikokki

    VastaaPoista