maanantai 27. huhtikuuta 2009

Pinaattikeittoa pöytään


Pinaattikeitto on yksi lempparikeitoistani, mutta en ollut koskaan tehnyt keittoa itse, vaan tyytynyt joko pakastepinaattimöhkäleen sulattamiseen kattilassa tai jonkun lounasravintolan tädin tai sedän keitoksiin.

Kun parin viikon takaisen Hesarin Ruokatorstaissa oli ohje pinaattikeitolle, eikä se näyttänyt ollenkaan vaikealta, päätin kokeilla.

Keitto oli nopea ja helppo valmistaa. Kas näin:

2 rkl voita (margariinia)
2-3 rkl vehnäjauhoja
1 l luomumaitoa
150 g pakastepinaattia
1 tl suolaa
valkopippuria
muskottipähkinää

Lisäksi:

keitettyjä luomumunia
tuoretta leipää (tai karjalanpiirakoita)

Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja kypsennä hetki miedolla lämmöllä niin, etteivät jauho ruskistu. Lisää maito, alussa vähän kerrallaan ja koko ajan hyvin sekoittaen. Kypsennä noin kuusi minuuttia. Lisää pinaatti ja mausteet ja hauduta vielä noin kuusi minuuttia.

Ja eikun syömään!

Testikeittiömme tuomio: keitto olisi saanut olla hieman paksumpaa. Kuudet minuutit tuntuivat aika lyhyiltä ajoilta, joten kypsentelimme hieman kauemmin. Ja muskottipähkinän ja valkopippurin kanssa kannattaa olla aika varovainen. Mutta siltikin: hyvää keittoa oli!

Ohje löytyy myös HS:n uudehkolta ruokasivustolta eli täältä.

1 kommentti:

  1. Täytyy myöntää että olen aina pelännyt pinaattikeittoa, muistan että kerran olisin maistanut koulussa ja siihen se jäi.
    Nyt kun katsoin tuota reseptiä niin ehkäpä pitäisi testata kuitenkin, ei vaikuttanut huonolta ollenkaan!

    VastaaPoista