torstai 2. huhtikuuta 2009

Pinaattipyörykät

Asuintoveri hankki rautatabletteja ja havahduin siihen että aika vähällä on tuo omakin raudan saanti. Siispä päivän ruoka-aineeksi valikoitui pinaatti! Wikipediasta löytyi muuten mielenkiintoinen juttu siitä, miten Kippari-Kallen "pinaattivoimat" onkin inhimillisen erehdyksen tulosta.. Pinaattipyöryköiden resepti löytyi puolestaan Lettupannu-blogista. Näyttävät kuvassa vähän epämääräisiltä möykyiltä mutta hyviä olivat!

Pinaattipyörykät (n. 20 kpl)
1 sipuli
5 valkosipulinkynttä
300g pakastepinaattia
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl kuivattua persilijaa
yrttejä maun mukaan
suolaa ja pippuria
1-1,5 dl grahamjauhoja (mä laitoin ihan perusvehnää)

Hienonna sipulit pieneksi ja kuullota niitä öljytilkassa pannulla. Sulata pinaatti mikrossa ja lisää pannulle. Lisää myös mausteet (mä laitoin paprika- ja chilimaustetta) ja hauduta muutama minuutti. Kaada kulhoon, sekoita jauhot mukaan ja anna jäähtyä hieman.
Mitä vähemmän jauhoja, sitä mehevämpiä tulee. Jos paistaa pannulla niin tarvitsee enemmän jauhoja, mä tein nää uunissa ja desi riitti. Muotoile pyöryköitä ja paista 200-asteisessa uunissa vartin verran. Pannulla öljyssä paistaessa 8-10 min riittää.

Pyörykät nautittiin kuvassa poseeraavien kirsikkatomaattien, riisin ja taco-kermaviilidipin kanssa, myös lohkoperunat olisi ollut oiva vaihtoehto!

6 kommenttia:

  1. Wiuwau, kiitoksia!!
    Pitääkin kerhon seuraavassa kokouksessa pohtia kenelle lähetämme tämän kunniamaininnan eteenpäin!

    VastaaPoista
  2. Oi nuo näyttävät kyllä hyviltä, täytyy kokeilla reseptiä. Aikamoinen valkosipulimäärä, mutta onneksi tykkään:)!

    VastaaPoista
  3. Sarona, joo hyvä valkosipuli tujaus :) Mutta pinaatti on itsessään aika mautonta niin saa maustaa ihan reippaalla kädellä!

    VastaaPoista