sunnuntai 19. huhtikuuta 2009

Pyhäpäivän pottusalaatti

Salaattiviikko jatkuu ja sunnuntain kunniaksi päädyin vähän tuhdimpaan klassikkoon, peruna-fetasalaattiin. Lisämakua toivat tällä kertaa paahdettu paprika ja rucola.


Peruna-fetasalaatti
n. 1 kg perunoita (kiinteä lajike)
1 iso punainen paprika
200g fetajuustoa (käytin Apetinan kevytversiota)
50g rucolaa
oliiviöljyä, mustapippuria
loraus appelsiinimehua

Laita perunat kiehumaan, kuori ennen jos on tarpeen. Halkaise paprika ja poista kanta sekä siemenet ja paahda 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Jos uunista löytyy grillivastus niin sitä kannattaa käyttää. Kun paprikat ovat hieman jäähtyneet, revi mustunut kuori pois juoksevan veden alla (kiitokset Hyppyselliselle vinkistä!).

Pilko hieman jäähtyneet perunat reiluiksi paloiksi. Pilko myös kuorittu paprika ja huuhtele rucola ja lisää nämä perunoiden joukkoon. Sekoita murustettu feta salaattiin ja lorauta päälle oliiviöljyä sekä appelsiinimehua. Rouhaise päälle mustapippuria, sekoita ja nauti!

Ei kommentteja: