lauantai 18. huhtikuuta 2009

Salaattiviikko

Pääsiäisen ylensyönti tuntuu edelleen, joten ajattelin seuraavan viikon aikana keskittyä salaatteihin. Ensimmäisenä syntyi tomaattinen tonnikalasalaatti johon idea lähti Ruokatorstaista. Kirja kertoi että kirsikkatomaattien maku tiivistyy kypsennettyinä ja siten saa salaattiin lisää makua. Kannatti, sillä asuintoverin arvio salaatista oli "huippuhyvää!" ja niin muuten oli!

Tomaattinen tonnikalasalaatti (kahdelle)

1 pss (85g) John West tomaatti-yrttimaustettua tonnikalaa
1 rasia kirsikkatomaatteja
1/2 ruukku tammenlehtisalaattia
kourallinen rucolaa
1 valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
mustapippuria
paprikamaustetta
muutama viipale leipää krutonkeja varten

Aluksi kypsennetään kirsikkatomaatit uunissa. Tomaatit halkaistaan ja voidellaan valkosipuliöljyllä. Mä tein seoksen johon murskasin yhden valkosipulin kynnen, kaadoin reilun lorauksen oliiviöljyä ja lisäsin hieman pippuria ja paprikamaustetta. Säästä loput seoksesta krutonkeja varten.

Kypsennä voidellut tomaatit 175-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia. Sillä aikaa revi salaatti pienemmäksi ja sekoita se rucolan ja tonnikalan kanssa. Kun tomaatit ovat hieman jäähtyneet, lisää ne salaattiin.
Krutongit tein tällä kertaa ruisleivästä, pilkoin sen reiluiksi paloiksi ja paistelin niitä lopussa oliiviöljy-valkosipuliseoksessa pannulla noin 5 minuuttia. Valmis!

Ei kommentteja: