sunnuntai 17. toukokuuta 2009

Currylla maustettu omenakuskus


Olen aiemminkin tunnustanut että hedelmät ruuassa arveluttavat minua, mutta ehkä tähän on tulossa muutos, sillä 101 Cookbooks -blogista silmiini osui tällainen resepti jota teki heti mieli testata. Ensimmäinen haarukallinen oli outo, toinen parempi ja sitten olinkin ihan koukussa. Suosittelen, hyvää pikaruokaa! Mulla ei ollut reseptin verran pinjan siemeniä, joka jäi vähän harmittamaan koska niistä tuli todella hyvä vastapaino omenoille. Eli ei pidä pihistelemän siemenissä.

Curryinen omenakuskus
1 omena
3 kevätsipulia
2,5 dl couscousia
4 dl vettä
1 dl pinjan siemeniä
1 tl suolaa
1 tl curryjauhetta
kourallinen tuoretta minttua
oliiviöljyä

Ensin paahda pinjan siemenet kuivalla pannulla ja siirrä lauatselle odottelemaan. Lorauta hieman oliiviöljyä pannulle, kuumenna keskitasolla ja lisää curry pannulle. Anna lämmetä hieman ja lisää paloiteltu omena. Paista omenakuutioita noin 3 minuuttia. Siirrä omenat lautaselle odottelemaan ja lisää pannulle tilkka öljyä sekä pilkotut kevätsipulit. Paista hetki ja lisää vesi sekä suola. Kun vesi kiehuu, sekoita couscous joukkoon, laita kansi päälle ja siirrä pannu pois levyltä. Anna veden imeytyä 5-10 minuuttia. Pilko minttu ja yhdistä se, couscous, omenat ja siemenet. Ripottele päälle vielä hieman currya ja suolaa.

Ei kommentteja: