tiistai 14. heinäkuuta 2009

Maukas meksikolainen soijarouhesalaatti

Ai jai kun tulikin hyvä salaatti! Idea lähti uusimmasta Maku-lehdestä jossa oli meksikolainen jauhelihasalaatti. Sitä sitten muuttelin, jauhelihan tilalta soijarouhetta, kurkku vaihtui avokadoon ja maissilastujen sijaan paahdoin pitaleipäpalasia, nam! Tää sopisi muuten mainiosti illanistujaisiin tarjottavaksi.


Meksikolainen soijaruohesalaatti (2 isoa annosta)

1 ruukku rapeaa salaattia
1 punainen paprika
1 avokado
1,5 dl tummaa soijarouhetta
1 pieni tlk makeita maissinjyviä
2 pitaleipää
1/2 pss tacomaustetta (esim Santa Maria)
n. 1 dl mietoa salsaa
3 dl vettä
oliiviöljyä
paprikamaustetta, suolaa

Kuumenna ruokalusikallinen öljyä pannulla ja lisää soijarouhe ja tacomauste pannulle. Kuullottele hetki ja lisää vettä desi kerrallaan, anna imeytyä välissä. Siirrä turvonnut soijarouhe lautaselle odottelemaan.
Pilko salaatti, paprika ja avokado. Valuta maissit ja kokoa salaatti. Pilko pitaleivät pieniksi kolmioiksi ja paahda ne pannulla öljyssä rapeiksi, mausta parikamausteella ja suolalla. Lisää hieman jäähtynyt soijarouhe salaattiin ja viimeistele annokset salsalla. Tarjoa lämpimien, paahdettujen pitakolmioiden kanssa.

2 kommenttia:

  1. Tätä salaattia tuli kokeiltua tänään soijarouhe-kurkku-pitaleipä-versiona ja herkkua oli! Kiitos ohjeesta! :)

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla!
    Munkin oli pakko tehdä tätä heti uusiksi kun oli niin hyvää. Nam.

    VastaaPoista