sunnuntai 26. heinäkuuta 2009

Paistettu porkkana-tilli-halloumisalaatti

Kesä-heinäkuun ruokahaasteen äänestys on käynnistynyt, suunnatkaa tänne ja käykää antamassa äänenne!

Itse suuntasin Pihlajasaareen eväskori pakattuna, idea salaattiin tuli 101 Cookbooks -blogin papusalaatista vaan pavut vaihtuivat halloumiin. Mutta tulipahan hyvä salaatti, paistettu porkkana ja tilli muodostivat oivan liiton halloumin kanssa!


Porkkana-tilli-halloumisalaatti

1 pkt halloumia
1 nippu porkkanoita (siinä taisi olla 5 kpl)
iso ruukku salaattia
reilu nippu tuoretta tilliä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua

Kuumenna pannulla 1 rkl oliiviöljyä ja paista pieneksi pilkottuja porkkanoita siinä reilut 10 minuuttia, kunnes pehmenevät ja saavat kauniin värin. Pilko reilu kasa tilliä ja lisää se pannulle yhdessä pilkotun halloumin kanssa. Anna paistua reilut 5 minuuttia jotta myös halloumi saa väriä. Anna jäähtyä hieman.

Pilko salaatti pieneksi ja kumoa porkkana-halloumiseos päälle. Lorauta päälle 1 rkl oliiviöljyä sekä sitruunamehua. Sekoita ja tarjoile!

Ja vielä vinkki, meillä oli leipää ja hummusta tarjolla salaatin kanssa, sopivat erinomaisesti kyytipojaksi kun salaatissa ja hummuksessa on sitruunaa niin täydensivät toisiaan mainiosti!

Ei kommentteja: