torstai 16. heinäkuuta 2009

Taivaallinen raparperiherkku

Tästä ei kesäinen jälkkäri voi enää paljoa parantua, aivan taivaallisen hyvää ja valmis muutamassa minuutissa. Aah.


Vaniljainen raparperiherkku (kahdelle)
n. 5 dl raparperia
2 palloa hyvää vaniljajäätelöä (halutessa vegaanista)
sokeria
kanelia
tummaa siirappia

Kuori ja pilko raparperit ja paistele niitä kattilassa sokerissa ja kanelissa (saa olla ihan reilusti). Mä otin raparperit pakkasesta ja niistä irtosi aika paljon nestettä aluksi, kaadoin sitä välissä pois. Kun alkaa mennä mössöksi, jaa seos kahteen astiaan. Päälle pallo hyvää vaniljajäätelöä ja loraus tummaa siirappia. Nauti!

Ja jäätelöstä piti vielä sanoa että mä käytin Carte D'Orin vaniljajäätelöä (maustettu madagaskarilaisella vaniljauutteella), on muuten todella hyvää! Mutta mites vegaanisista jäätelöistä, mikä on paras vaniljajäätelö, onko kokemuksia?

1 kommentti:

  1. joo, tää toimii ihan varmasti! paras soijavaniljajäätelö on mun mielestä tofuline siinä 8-kulmasessa purkissa. samanmerkkinen pahvipurkkijäätelö on myös ok. kaurajäätelöissä on vähän ei-niin-kermainen koostumus, mutta maku kohillaan kans!

    VastaaPoista