keskiviikko 5. elokuuta 2009

Sirkka-mummon vaniljakiisseli


Sirkka-mummo taitaa monet herkut mutta tää on mun ehdoton lemppari, vihdoin muistin pyytää reseptin itsellenikin. Helppo ja nopea! Pohjanmaalla tätä nautitaan mansikkahillon tai tuoreiden mansikoiden kanssa, toimi myös vadelmien kera. Voisi muuten olla kookosmaitoon tehtynä myös aikas hyvää!

Vaniljakiisseli (kahdelle herkuttelijalle)

5 dl maitoa
1 kananmuna
2 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria
1 tl vaniljauutetta (tai vaniljasokeria)
ripaus suolaa

Riko kananmuna ja sekoita siihen tilkka vettä sekä perunajauhot. Yhdistä seos kylmään maitoon ja siirrä liedelle. Lisää aavistus suolaa, sokeri ja vaniljauute. Lämmitä koko ajan vispaten ja anna pulpahtaa. Tarjoile hieman jäähtyneenä hillon/marjojen kanssa.

25 kommenttia:

  1. Mummujen, mummojen ja mammojen reseptit kannattaa pyytää ajoissa. Onneksi tein niin oman isoäitini, mammani, kohdalla. nyt minulla on tallella hänen pipari- ja kanelikorppureseptinsä, vaikka rakas mamma siirtyi jo autuaammille leivontamaille.

    VastaaPoista
  2. Ooo, mä haluan testata tätä asap!

    Mä en ehtinyt pyytää mummuiltani reseptejä, mutta haaveilen vähän olevani itse joskus mummo, joka muistetaan porkkanakakusta, hih.

    VastaaPoista
  3. Joo, itseasiassa mun mummot ovat myös siirtyneet yläkerran ompelu/kokkikerhoon, mutta avopuolison Sirkka-mummolta yritän nyt kerätä kaikki parhaat reseptit jotta perinteet jatkuisivat. Olen jo Sirkalta pyytänyt rieskan leipomisoppituntia, sitä sitten seuraavaksi :)

    Ja Hertta, tuossahan olisi mainio ruokahaaste-aihe! Mistä ruuasta haluat tulla muistetuksi? Porkkanakakkumummo kuulostaa just hyvältä!

    VastaaPoista
  4. tajusin juuri, että aikalailla tämäntyylistä vanukasta olen tehnyt muffinssien täytteeksi. olen kokeillut nesteeksi sekä kookosmaitoa että (tuorepuristettua) appelsiinimehua, ja molemmista tuli herkkua. kananmunaa en käyttänyt, ja perunajauhon sijaan laitoin maissitärkkelystä. loputtomat muuntelumahdollisuudet, nam!

    VastaaPoista
  5. Kokeiltiin tätä perheen jälkiruuaksi tänään. Kiitoksia! Hyvää on ja helppo miehenkin tehdä =)

    VastaaPoista
  6. Suorama, kiva kuulla! Go Sirkka-mummo :)

    VastaaPoista
  7. Kiitokset hyvästä reseptistä, tuli testattua kerroskiisselissä:D

    VastaaPoista
  8. Suklaavanilja, kiva kuulla! Tää on kyllä niin luottoresepti ettei paremmasta väliä :)

    VastaaPoista
  9. Kiisseli sopii hyvin myös täytekakun täytteeksi. Oli hyvä ohje!:)

    VastaaPoista
  10. Riikkaroosa, mainio idea! Eipä tainnut Sirkka-mummo arvata kuinka moneen keittiöön ja minne kaikkialle hänen kiisselinsä päätyykään :)

    VastaaPoista
  11. Tämä on kyllä aivan paras vaniljakiisselin ohje, todella hyvää! Jopa nirsot lapsetkin syö :)

    Ja tämä on muuten tosi hyvää evästä myös silloin kun ollaan lentsussa, eikä oikein mikään maistuis (lapsillekaan). Sopivan "miedon" makuista ja kun tosiaan vielä tarjoaa hieman lämpimänä, niin aaa ku tekee hyvää :)

    Kiitos!

    VastaaPoista
  12. Heh, mua niin hymyilyttää tän reseptin suosio, tuntuu että ihmiset löytää tän aina vaan vaikka postaamisesta on kaksi ja puoli vuotta. Mutta kiva kuulla että maistuu (pienille nirsoillekkin)!

    VastaaPoista
  13. Kiitos Jytis ja Sirkka-mummo

    Tuli paras kiisseli ikinä.
    Pitää tehdä huomenna lisää.

    J-P

    VastaaPoista
  14. Karjalaisen suvun vesa6. lokakuuta 2012 klo 20.45

    Helppoa ja herkullista!
    Kokemuksen kautta syntyy parhaat reseptit. Toistamiseen on kiisseli tekeillä, tällä kertaa kruunaa loistavan aterian ;)
    Omalta mummolta saatu suolaiset reseptit, eritoten karjalanpiirakat ja paisti sekä pomminvarma täytekakkuohje...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että maistuu sielläkin! Ja sukuresepteissä on vielä oma nostalgiaripauksensa joka viimeistelee koko homman :)

      Poista
  15. Etsin vaniljakiisseli reseptiä kun tein itselleni yhen hengen omena-kaurapaistosta, niin halusin kaveriksi jotain kiisseliä. Tämä ohje löytyi sattumalta ja kun ei ollut mikään jätti-iso annos niin päätin kokeilla koska ohje oli tosi selkeä ja helppo. Kiitos siitä! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei toihan on hyvä idea, siis omena-kaurapaistoksen kaveriksi tehdä tätä. Minä ja Sirkka-mummo kiitämme kiitoksista :)

      Poista
  16. Namnam! Miehen ajattelin yllättää pitkän työpäivän jälkeen tällä. Hyvää on, tiedä sitten riittääkö miehelle ;)

    VastaaPoista
  17. todella herkullista! KIITOS SIRKKA!

    VastaaPoista
  18. Ihan kiva resepti! Harmi vaan et pulpahti niin julmasti et liesi ja lattia täynnä tuotetta. Siinä sitte varti siivouksen jälkeen tuli hyvä kastike jäätyneiden vattujen päälle. Ens kerral vois nostaa vähän aikasemmi liedelt ku alkaa pulpahtaa. Nyt kädet kylmää vetee ku ei hirvee kylmää ollu vanilja soppa pulpahtaessaa hanskoille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Autsh! Hyvä jos jäi kuitenkin jotain syötävääkin ja kädetkin vielä tallella. Vaarallista puuhaa tämä kokkaaminen.

      Poista
  19. Kyllä kiisseliä pitää keittää miedolla lämmöllä väh. 3-5 min. ja sitten perunajauho kylmään maitotilkkaan sekoitettuna ohuena nauhana ja vispaten sekaan..muuten kananmuna jää raa-aksi ja sen kyllä maistaa.Löytäisipä vielä jostain aitoa vaniljasokeria :)

    VastaaPoista