maanantai 31. elokuuta 2009

Tomaattinen tofusalaatti ja kokoontuminen

Herkun ja Koukun elokuun kokoontuminen tapahtui tällä kertaa mun luona. Puikot viuhuivat kiivaaseen tahtiin, suunniteltiin syysretkeä, kirottiin viallista villasukka-ohjetta ja herkuteltiin, tottakai. Tarjolla oli tomaattista tofusalaattia ja mummon rieskaa sekä pannukakkua ja omatekoisia hilloja.

Tomaattinen tofusalaatti (viidelle)

2-3 ruukkua erilaisia salaatteja (jäävuori, lollo rosso, tammenlehti)
1 pkt yrttimarinoitua tofua
1,5 pkt kirsikkatomaatteja
3 dl mustia oliiveja
2 rkl punaista pestoa
3 rkl pinjansiemeniä
mustapippuria, oliiviöljyä

Kuutioi tofu ja sekoita peston kanssa. Anna maustua jääkaapissa sen aikaa kun teet salaatin.Halkaise kirsikkatomaatit ja levitä leivinpaperin päälle pellille. Ripottele myös pinjansiemenet mukaan ja paahda 175-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Revi salaatti, kaada oliivit sekaan. Kasaa päälle hieman jäähtyneet, paahdetut tomaatit ja siemenet sekä pestomarinoitu tofu. Rouhi päälle mustapippuria ja halutessa lisää vielä loraus oliiviöljyä. Tarjoa leivän kanssa.


Ja jälkkärina oli siis pannukakkua, vaniljajäätelöä ja omatekoisia hilloja, kirsikkaa ja mustikkaa. Suosittelen hillojen tekemistä kyllä kaikille, tosi helppoa ja tosi hyvää!



Polveilevan keskustelun lomassa saatiin aikaan myös yksi synttärikortti ja puikoilla syntyi ainakin neuletakkia, villasukkaa ja huivia. Näistä lisää sitten kun saavat lopullisen muotonsa:




Porukassa kutominen on kyllä parasta terapiaa!

2 kommenttia:

  1. Tofusalaatti näyttää/kuulostaa tosi herkulliselta.Ihanaa kun teillä on tuollainen kutomiskerho ja vielä yhteinen blogi!

    VastaaPoista
  2. Yaelian, kiitos!
    Ja täytyy sanoa että kerho on kyllä ihan huippu. Mä olen siis ollut ihan avuton kutoja mutta kerholaisten opastuksella oon oppinut jo vaikka mitä! Ainakin omasta mielestäni :)

    VastaaPoista