sunnuntai 15. marraskuuta 2009

Sunnuntairuokaa

Mistä on hyvät sunnuntait tehty? Leppoisasta musiikista ja hyvästä ruuasta, joka nautitaan hyvässä seurassa. Tämä tuli todistettua jälleen tänään, kun saimme Jytiksen ja Raisun seuralaisineen ruokavieraiksi.

Allekirjoittaneen kontolle jäi tehdä salaatti. Tässä vaiheessa vuotta vihannekset eivät ole enää parhaimmillaan, joten turvauduin juureksiin. Raastesalaattiin tuli porkkanaa, naurista, kaalia ja ananasta, mikä olikin varsin toimiva combo. Pitäisi vaan rohkeammin kokeilla ns. talvisalaatteja, eikä aina valita sitä kurkku-tomaatti-salaatti-linjaa.



Pääruokana oli Raisun tekemä suussasulava Feta-pinaatti-pastavuoka, joka vie kyllä kielen mennessään. Ohje on alunperin jostain naistenlehdestä, mutta tässä ohje muutamin muunnoksin:

Feta-pinaatti-pastavuoka (5 annosta)

Noin 350 g pennepastaa
4 dl valmista tomaattikastiketta
muutama tuore tomaatti
muutama herkkusieni

Feta-pinaattikastike
½ dl vettä
150 g pakastepinaattia
100 g tuorejuustoa
200 g fetajuustoa
2-3 rkl vihreää pestokastiketta
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria

Pinnalle:
noin 1 dl raastettua juustoa

Keitä pasta. Valmista pastan kypsyessä kastike. Kuumenna vesi pannulla, lisää jäiset pinaatit ja paista kunnes pinaatti sulaa. Lisää joukkoon feta ja tuorejuusto. Lämmitä ja mausta pestolla, suolalla ja pippurilla.

Lado vuokaan vuorotellen pastaa, tomaatti- ja pinaattikastikkeita. Jätä feta-pinaattikastike päällimmäiseksi. Ripottele pinnalle juusto. Kypsennä 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja saa hieman väriä.

Varsin helppo ja nopea vuokaruoka, ja todella maistuva (kiitos kolmen eri juuston!). Lohduttavaa ruokaa pimenevään sunnuntai-iltapäivään.



Jälkiruuaksi Jytis teki Lettupannu-blogin mainioita myslitäytteisiä uuniomenoita. Myös nämä katosivat vuoasta hetkessä.

Ohjetta muutettiin sen verran, että pipari jätettiin pois (ei ollut kaapissa) ja tilalle lisättiin 1 rkl kookoshiutaleita. Fariinisookerin tilalla oli raakaruokosokeria ja hunaja korvattiin siirapilla.

Ja päivällismusiikkina kuunneltiin ainakin Calexicoa sekä Where the Wild Things Are -leffan (ensi-iltaa odotetaan kuumeisesti!) soundtrackia. Mainio sunnuntaipäivällinen!

Ei kommentteja: