maanantai 2. marraskuuta 2009

Teriyaki-nuudelit tofun ja kasvisten kanssa

Olen jatkanut seikkailua uuden tofukeittokirjani seurassa, tällä kertaa kokeiluun meni teriyaki-nuudelit, tofun ja kasvisten kanssa. Itseasiassa aika jännä ruoka koska tofu ja kasvikset olivat sivuosassa tuoden seesamin makua, nuudelien (maukas!) maku pääosassa. Oikeasti tofu olisi paistettu kokonaisena maapähkinäöljyssä (noin 10 minuuttia, kunnes kaikki puolet kultaisen ruskeita), leikattu pitkiksi siivuiksi ja aseteltu annokseen lopuksi. Mulla ei kyseistä öljyä ollut joten paistoin sen kuutioina kasvisten kanssa. Hyvin toimi näinkin.

Teriyaki-nuudelit tofun ja kasvisten kanssa

250g maustamatonta tofua
2,5 rkl seesamiöljyä
200g parsakaalia (mulla oli pakaste)
2 kevätsipulia
1 iso porkkana
1 rkl seesaminsiemeniä
suolaa, pippuria, chiliä
soba- tai täysjyvänuudeleita neljälle

Teriyaki-kastike
4 rkl tummaa soijakastiketta
4 rkl sakea
4 rkl miriniä
1 tl sokeria
(mä käytin valmista kastiketta 1 dl)

Keitä nuudelit kypsäksi ja huuhtele kylmän veden alla, jätä odottamaan. Kuumenna paistinpannussa tai wokissa seesamiöljy hyvin kuumaksi. Vähennä lämpöä ja lisää kuutioitu tofu pannulle. Paistele noin 10 minuuttia kunnes kuutiot ovat ruskistuneet. Lisää parsat, ohuiksi tikuiksi viipaloidut sipulit ja porkkana pannulle. Jatka paistamista muutama minuutti ja mausta suolalla, pippurilla ja chilillä.

Sillä aikaa kuumenna teriyaki-kastike kattilassa tai pannulla. Lisää nuudelit joukkoon ja sekoittele kunnes nuudelit ovat lämmenneet ja kastike on imeytynyt niihin. Sekoita nuudelit ja kasvis-tofuseos keskenään, ripottele päälle seesaminsiemenet ja tarjoile.

2 kommenttia:

  1. jytis, mitä on mirini? hyvältä näyttää vokki!

    VastaaPoista
  2. Joo oli hyvvää!
    Mirin on makeaa japanilaista riisiviiniä. Käsittääkseni siinä on alkoholia ihan viinin verran mutta oon mielestäni nähnyt Sokoksen S-marketissa mirin-kastiketta (soijakastikkeiden vieressä) eli ehkä siitä on alkoholitonkin versio. Tai sitten muistan ihan väärin.

    VastaaPoista