sunnuntai 20. joulukuuta 2009

Luumuinen tofu

Äiti tuli kylään ja halusin tarjota jotain jouluista ruokaa. Olen jo pitkään haaveillut Chocochilin Seitania ja luumuja -reseptin testaamisesta, mutta tällä kertaa ruuan piti olla gluteenitonta. Yhdistelin sitten edellä mainittua reseptiä sekä Hesarin ruokasivujen Pikkujoulun possupataa, mutta possu ja seitan korvautui tofulla. Lopputulos oli todella maukas ja herkullinen! Suosittelen!

Luumuinen tofukastike

1 pkt tofua
100g kuivattuja luumuja
1 sipuli
1 omena
2 rkl creme fraichea / smetanaa
1 rkl tomaattipyrettä
3 dl kasvislientä
1 rkl soijakastiketta
1 tl riisiviinietikkaa
ripaukset suolaa, sokeria ja chiliä

Kuutioi tofu ja marinoi muutama tunti tai yön yli. Itse lorautin marinadiin soijaa, inkivääriä, öljyä, chiliä, riisiviinietikkaa sekä suolaa. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja kuullota silputtua sipulia siinä hetki. Lisää marinoidut tofukuutiot pannulle. Kääntele hetki ja lisää joukkoon kuorineen pilkottu omena, luumut, kasvisliemi, soija, etikka ja mausteet. Anna hautua kannen alla 20-30 minuuttia.
Ota kansi lopuksi pois päältä ja keittele vielä viitisen minuuttia, kastike haihtuu ja paksuuntuu hieman. Lisää lopuksi creme fraiche/smetana ja maista. Tarjoa perunamuusin kanssa ja jotain hyvää leipää on syytä olla ihanan kastikkeen dippailuun!

Ei kommentteja: