maanantai 15. maaliskuuta 2010

Vegaaninen ja gluteeniton kookos-kirsikka-juustokakku

Täällä juhlittiin viikonloppuna tupareita ja aika mieleenpainuvat juhlat olikin! Ilta sai nimittäin yllättävän käänteen kun katto alkoi pullistella ja juhlaväki sai puhkoa kattoa ja asetella ämpäreitä vuotokohtien alle, katolle pakkautunut lumi ilmoitti itsestään vesivahingon muodossa. Mutta juhlat jatkuivat :)

Tarjoiluissa oli hieman miettimistä nimittäin ruokavalioita oli monenlaisia, gluteeniton, vegaaninen, pähkinätön, persiljaton ja porkkanaton. Muun muassa. Ihana haaste. Ellu auttoi makean kanssa loihtimalla ihan mielettömän hyviä keksejä, joista lisää täällä. Itse olin supertyytyväinen juustokakkuun joka syntyi äidin puusta kesällä poimituista kirsikoista ja kookoksesta, Chocochilin vegaanista juustokakku-reseptiä soveltaen.

Kookos-kirsikka-juustokakku

Pohja:
200 g keksejä (Semperin gluteenittomat kolakeksit ovat myös vegaanisia ja pähkinättömiä)
2 rkl kookoshiutaleita
1 rkl kookosöljyä
2 rkl (kasvi)margariinia
loraus soijamaitoa

Täyte:
1 pkt maustamatonta soijatuorejuustoa (Tofutti)
1,5 prk maustamatonta soijajogurttia (750g)
2 rkl sitruunamehua
1,5 dl tomusokeria
3 rkl perunajauhoja
1 tl vanilja-aromia
1 dl kookoshiutaleita

Päälle:
0,5l kirsikoita
3 dl sokeroitua kirsikkamehua
4 rkl agar-agar hiutaleita
kookoshiutaleita

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Murenna keksit ja sekoita kookoshiutaleet joukkoon. Lisää sulatettu margariini ja kookosöljy sekä soijamaito. Painele seos irtovuoan pohjalle (pingotin pohjan väliin leivinpaperin).

Pehmennä tuorejuusto haarukalla kulhossa. Lisää soijajogurtti, sitruunamehu, vanilja-aromi, tomusokeri, kookoshiutaleet ja perunajauhot. Kaada täyte keksipohjan päälle. Paista kakkua ensin 175 asteessa 20 minuuttia, vähennä lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä toiset 20 minuuttia. Annan kakun jäähtyä kunnolla (annoin olla yön yli jääkaapissa) ja valmista sitten kiille.

Keitä mehua ja agaria miedolla lämmöllä, koko ajan sekoittaen, kymmenisen minuuttia tai kunnes agar-agar on kunnolla liuennut nesteeseen. Anna jäähtyä. Nostele marjat kakun päälle ja kaada hiukan jähmettynyt kiille kirsikoiden päälle. Anna kakun vielä vetäytyä kylmässä kiilteineen muutama tunti. Ennen tarjoilua ripottele päälle vielä kookoshiutaleita.

4 kommenttia:

  1. Kiitos juhlista, ylimääräinen ohjelmanumero oli jännittävä! Toivottavasti homma selviää siististi.

    Tykkäsin kookoksesta erityisesti tässä kakussa, soijatuorejuusto on mielestäni joskus vähän liian soijaisen makuista, mutta kookos pehmitti maun sopivaksi. Kookos ja kirsikka tietysti myös loistoyhdistelmä.

    VastaaPoista
  2. Oi jospa oisin saanut olla mukaaanaaa. Susta on Jytis sukeutunut oikein kakkumeastari! Aplodeja!

    VastaaPoista
  3. Ja siis kookos ja kirsikka, oi! Mun kaksi lempimakua!

    VastaaPoista
  4. Hertta, tää oli elämäni eka kakku jonka tein ite alusta loppuun! Mutta ehkä se ura tästä alkaa :) ja siis juustokakkuhan oli ihanan helppo tehdä.
    Voi kun tulisi äidin puusta tänäkin vuonna kirsikoita, vika rasiallinen pakkasesta meni tähän. Vaan oli kyllä juhlava päätös kesän kirsikoille!

    VastaaPoista