sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Tofua, sieniä ja kiinankaalia

Taannoisessa tofuhaasteessa tuli niin paljon kokeilemisen arvoisia reseptejä että näistä saisi jo oman pikku tofukeittokirjan. Nyt testiin pääsi Appelsiineja ja hunajaa -blogin ehdokas Tofua, sieniä ja paksoita. Ja kun ei mokomaa paksoita näkynyt niin kiinankaali tuli ehdotuksen mukaan tilalle. Ja olipa kyllä hyvää, varsinkin kastike oli erityisen maukasta! Mulla ei ollut maapähkinävoita mutta se olisi varmaan ollut ihan täydellinen lisä tähän.


Tofua, sieniä ja kiinankaalia

1 pkt kiinteää tofua, noin 300-400 grammaa
1 paksoi tai bok choi (tai kiinankaalia)
300 gr sieniä, herkkusieniä ja siitakesieniä
2 kevätsipulia varsineen
1 sipuli
öljyä paistamiseen

Marinointikastike:
3,5 rkl vaaleaa misoa (ei ollut niin jätin vaan pois)
4 rkl miriniä
1 tl inkivääriä raastettuna
2,5 rkl riisietikkaa
1 rkl seesamiöljyä

Leikkaa tofu isoiksi paloiksi, sekoita marinointiliemi sekä laita palaset seokseen marinoitumaan vähintään 3 tunniksi. Pilko paksoin/kiinankaalin lehdet ja kanta, sipulit sekä sienet, saa jäädä suuriksi paloiksi.
Poista tofupalat marinointikastikkeesta, laita ne ritilälle pannun päälle, grillivastuksen alle kunnes ovat saaneet väriä (mä paistoin ihan pannulla). Lisää marinointikastikkeeseen :

1,5 rkl miriniä
2 rkl soijakastiketta
1,5 rkl riisietikkaa
0,5 rkl seesamiöljyä
chilihiutaleita
3 murskattua valkosipulinkynttä
1 rkl maustamatonta maapähkinävoita
2 rkl vettä

Sekoita ainekset hyvin keskenään. Paista sieniä wokissa pienessä öljymäärässä joitakin minuutteja, lisää bok choi ja sipulit. Paista vielä pari minuuttia sekoitellen. Kaada kastike päälle ja anna paistua noin 5 minuuttia koko ajan sekoitellen ja kaada tofupalojen päälle.

4 kommenttia:

  1. Uuuh, tätä pitää kokeilla! En kyllä omista tuollaisia hienouksia kuin seesamöljy, mirini tai riisietikka... Onnistuiskohan silti? Aivan varmasti mausta jää jotain puuttumaan, mutta voishan sitä silti kokeilla.. Maapähkinävoita kyllä löytyy! :D Paistettu kiinankaali on hyvää.

    VastaaPoista
  2. Mullakin oli paketti kiinteää tofua jääkaapissa odottamassa marinadia, joten sovelsin tästä niillä, mitä kotoa löytyi: balsamico, oliiviöljy, soijakastike, inkivääri, valkosipulinkynsiä, pari aurinkokuivattua tomaattia ja sen purkin öljyn jämät,kuivattua timjamiakin heitin sekaan ;D ja nyt se lepää marinadissaan...

    VastaaPoista
  3. Kiinankaali kyllä käy ihan yhtä hyvin kuin paksoi,sukulaisia kun ovat;-) Tätä lukiessa muistinkin,että tämä oli hyvää,joten pitää tehdä uudelleen....

    VastaaPoista
  4. Kermaperse (mainio nimimerkki sulla muuten :) ), seesamiöljyssä esim on aika vahva maku eli kyllä se ihan oman makunsa ruokaan tuo, mirini on sellaista makeaa, voisi ehkä korvata sokerilla ja riisiviinietikan jollain muulla etikalla, luulisin.
    Mutta suosittelen hankkimaan ainakin tuota seesamöljyä, se on mainiota wokeissa ja sen henkisissä ruoissa!

    Äitiliini, ei kuulosta yhtään hullumalta tuokaan yhdistelmä!

    Ja Yaelian, kiitos vielä reseptistä!

    VastaaPoista