keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Mainio itusalaatti


Salaattiohjeet sen kun jatkuvat ja täytyy sanoa että myös tämä oli todella herkkua! Suuri ahaa-elämys tuli siitä että tosiaan, voihan ruokia maustaa vaikka niitä ei kypsennäkkään. Harvoin on tullut kuivia mausteita salaattiin nakattua. Resepti on Keittiökameleontti-blogista, siellä ohje oli linssilisäke-nimellä mutta koska linssinidut vaihtuivat mungpavun ituihin ja lisuke salaattipedille niin siksi tällainen otsikko. Suosittelen!

Itusalaatti (ihan paras)

2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
2,5 dl linssinituja (mulla mungpavun)
1,25 dl (aktivoituja ja kuivattuja) auringonkukan ja kurpitsansiemeniä (puolet ja puolet)
nippu tuoretta persiljaa silputtuna
1 tl kuivattua timjamia
mustapippuria
(Himalaja)suolaa
1/2 tl savupaprikajauhetta
1/2 tl jeeraa
1 tl raakakaakaojauhetta (kuulemma kruunaa koko jutun, mulla ei ollut höh)
(salaattia)

Silppua tomaatit pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarjoa lisukkeena tai salaattipedillä.

3 kommenttia:

  1. Namskis, mun täytyykin tehdä tota heti uudestaan :) Mung on varmaan myös hyvä veto.

    VastaaPoista
  2. Mainio tosiaankin,pitää kokeilla!

    VastaaPoista
  3. NAM, nam...paitsi mitä tarkoittaa aktivoitu? Tätä on saatava!

    VastaaPoista