perjantai 27. elokuuta 2010

Chilikaali


Virallisesti Ruoka Pirkka -lehtisestä bongattu resepti oli nimeltään Bratwurstia ja chilikaalia. Wursti vaihtui seitannakkeihin joita oli vielä jäljellä taannoisesta ketsuppiprojektista. Lisuke ei hullumpi, vähän hapankaalityylinen mutta kaipasi rinnalleen tosiaan jotain suolaista. Ok.

Chilikaali (2-3 annosta)

500-600g valkokaalia
1 punainen mieto chili (korvasin tämän ja hunajan -> 2 rkl makeaa chilikastiketta)
1 pieni punainen paprika
1 valkosipulinkynsi
2 rkl valkoviinietikkaa
(1,5 rkl hunajaa)
1 tl suolaa
ruohosipulia
oliiviöljyä

Suikaloi kaali juustohöylällä (menee vähän kauemmin aikaa kuin veitsellä mutta saa mahtavan ohutta suikaletta). Poista (chilistä ja) paprikasta siemenet. Hienonna ne sekä valkosipulinkynsi ja kuullota oliiviöljyssä isolla pannulla tovi. Lisää kaalisuikaleet. Kuullota kasviksia noin 10 minuuttia kunnes kaali on mennyt hieman kasaan.

Sekoita etikka, chilikastike/hunaja ja suola ja kaada seos pannulle. Anna hautua kannen alla vielä noin 10 minuuttia. Viimeistele ruohosipulisilpulla. Tarjoa jonkun sortin makkaran tai nakkien kanssa. Sinappi tai ketsuppi sopii kylkeen myös.

Ei kommentteja: