torstai 5. elokuuta 2010

Kookosta ja chiliä mainiossa soijapalasalaatissa



No vihdoinkin sain kookosöljypurkkini avattua ja käyttöön. Olen tuijotellut sitä jo tovin ja visioinut sen hyödyntämistä niin korvapuusteihin kuin kalalle kaveriksi mutta nyt se pääsi tositoimiin chilin vastapainoksi. Ja oijoi kun tulikin hyvä salaatti! Uusi suosikki on syntynyt, kyllä! Innoitus kasikkeeseen tuli taannoisesta thai-kurkkusalaatista.


Kookoksinen soijapalasalaatti chilikastikkeella (kahdelle)

3-4 dl soijapaloja
1 kasvisliemikuutio
1 ruukku salaattia
1 päärynä
1/2 kurkku
1-2 rkl kookosöljyä
1,5 rkl makeaa chilikastiketta
1 rkl vaaleaa balsamicoa (tai valkoviinietikkaa)

Keitä soijapaloja kasvisliemessä noin 10 minuuttia. Kaada soijapalat siivilään ja pienennä lämpöä. Laita kookosöljy kattilaan ja kaada palat takaisin. Pyörittele soijapaloja hetki niin että imaisevat öljyn itseensä ja siirrä syrjään odottamaan.

Revi salaatti, pilko päärynä ja kurkku ja kasaa ne lautasille. Sekoita chilikastike ja vaalea balsamico keskenään. Jaa soijapalat lautasille ja lorauta kastike päälle lopuksi.

Ei kommentteja: