keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Mozzarella-kesäkurpitsapihvit


Ohhoh. Marinoitu ja paistettu kesäkurpitsa pääsi oikein yllättämään maukkaudellaan. Ohje löytyi juuri julkaistusta Edustuskeittiö -keittokirjasta jossa Verna Kaunisto-Feodorow raottaa verhoa suurlähettiläiden edustusjuhlien maailmaan. Ennen kaikkea niissä tarjottavien ruokien kautta. Todella hyvältä vaikuttavia, helppoja ja juhlavia ruokia, löytyy myös kasvissyöjille!

Ekana testiin lähti siis Zucchinis marin'ees et gril'ees au fromage. Jatkojalostin tätä myös niin että kasasin paistetut kesäkurpitsat ja mozzarellan vihreän salaatin päälle ja hyödynsin marinadia salaatinkastikkeena. Molempi hyvä. Oikein hyvä! Tein vähän pienemmän satsin, mulla oli yksi  kesäkurpitsa ja yksi pallo mozzarellaa, siinä olisi hyvä annos kahdelle lisukkeeksi tai salaatin päälle.

Mozzarella-kesäkurpitsapihvit

4 keskisuurta kesäkurpitsaa
200g mozzarellaa

Marinadi

2 rkl soijakastiketta
1 dl oliiviöljyä
2-4 valkosipulinkynttä
1 sitruunan mehu
mustapippuria
1 rkl yrttisuolaa
1 rkl Provencen yrttiseosta (käytin persiljaa)

Viipaloi kesäkurpitsat noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Yhdistä laakeassa kulhossa marinadin ainekset. Painele haarukalla reikiä kesäkurpitsaviipaleisiin, imevät marinadia siten paremmin. Lisää viipaleet marinadiin, sekoittele ja anna maustua useita tunteja, mieluusti seuraavaan päivään. Testasin lyhyempää ja pidempää maustumisaikaa ja tosiaan, seuraavana päivänä viipaleet olivat todella maukkaita!
Grillaa viipaleet kypsiksi (paistoin pannulla) molemmilta puolilta ja valele välillä marinadilla. Viipaloi mozzarella ja ja aseta juustoviipale aina kahden kuuman kesäkurpitsaviipaleen väliin. Tarjoa kuumana.

Kirjassa vinkataan myös että helpommalla pääsee kun latoo kesäkurpitsat uunivuokaan ja kaataa marinadin päälle. Sitten paistetaan 180-asteisessa uunissa 30-45 minuuttia ja kuorruttaa juustolla paistamisen loppuvaiheessa. Tämä testiin seuraavaksi!


2 kommenttia:

  1. hoo. näyttävät ja kuulostavat TODELLA hyviltä. aion ehkä laittaa viipaleet marinoitumaan jo tänään.

    tuliskohan tolla marinadilla & menetelmällä munakoisostakin kaveri?

    VastaaPoista
  2. Hmm, voisikin testata! Munakoiso taitaisi imeä itseensä enemmän oliiviöljyä ja ehkä itketys ennen marinointia olisi paikallaan, mutta niin, testaamalla selviää.

    Ja mä muuten maistelin tuota marinoitua kesäkurpitsaa myös ennen pannua, hyvää oli niinkin mutta sitten kun paistaa niin saa mozzarellan ihanasti sulamaan. mmmm. Mutta jos haluis tehdä vegaanista lisuketta niin toimisi ilman juustoakin.

    VastaaPoista