lauantai 27. marraskuuta 2010

Nellen punajuurimunakas



Siis hetkinen, tähän tulee punajuuria, kanelia ja kapriksia? Kuulostaa oudolta, pakko testata. Ja eihän se sitten ollut yhtään omituinen yhdistelmä, eipä vaan olisi tullut itselle ikinä mieleen moinen kombo. Hyvä että Nellelle tuli, tykkäsin!

Ohje siis Siskot kokkaa -blogista, alla oma versioni pikkuruiseen pannuun mitoitettuna.

Nellen punajuurimunakas

2 punajuurta keitettynä ja kuutioituna
1 salottisipuli silputtuna
2 rkl kapriksia (pieniä, nuppuja)
kanelibasilikan lehtiä
loraus öljyä paistamiseen
pieni ripaus kanelia

munakastaikinaan:
3 munaa
loraus kermaa
ripaus (cayanne)pippuria

Sekoita munakastaikinan ainekset keskenään kulhossa. Laita syrjään.

Laita pannulle loraus öljyä ja kuullota sipulisilppu öljyssä. Lisää ripaus kanelia ja laita mukaan punajuurikuutiot, kaprikset ja reilut puolet kanelibasilikasta. Kaada sekaan munakastaikina. Tee puulastalla muutamia kahdeksikkoja munakastaikinassa, jotta saat munakkaaseen mukavan rakenteen. Anna sitten paistua toiselta puolelta.

Sitten munakas käännetään: peitä pannu lautasella ja pitäen lautanen ja pannu koko ajan kiinni toisissaan kippaa munakas lautaselle. Liu'uta sitten munakas takaisin pannuun, jotta se saa ruskistua toiseltakin puolelta. Tää vaihe vähän kauhistutti mutta yllättävän hyvin se sujahti! Lopuksi korista basilikalla, ripottele pinnalle sormisuolaa ja mustaa pippuria.

2 kommenttia:

  1. No enpä olis minäkään uskaltanut lähteä noilla aineksilla kokeilemaan... Huippua, täytyy testata!

    VastaaPoista
  2. Suosittelen! Eniten mua pelotti ne kaprikset mutta sopivat tuohon mainiosti.
    Niin ja mulla oli muuten tavallista basilikaa. Sormisuolakin oli ihan vaan Pan. Mutta hyvää silti!

    VastaaPoista