perjantai 3. joulukuuta 2010

BiBimBap


Tämä ruokalaji on tullut erittäin tutuksi tässä menneiden kuukausien aikana. Ystävällisesti esittäytyy hän. Bibimbap. Bap on muuten riisi koreaksi.

Tätä voisi valmistaa kotoisasti valurautapadassa, mutta olisi hyvä olla kaasuliesi. Avotulikin käy. Ja tällöin on kyseessä kuuma versio, dolsot bibimbap. Minusta se on parempaa kuin kylmä.

Kasvikset voivat olla mitä vain kaapista sattuu löytymään. Riisi padan pohjalle ja kuumentumaan. Rapsakoitunut riisi on maukasta. Kasvikset voi kuullottaa erikseen ja asetella riisin päälle kauniisti omiin osioihinsa. Sitten voikin sekoittaa kaiken ja lisätä chilitahnaa mausteeksi. Kuumaan versioon kuuluu usein myös päälle rikottu kananmuna, joka valmistuu sekoittaessa aineksia kuumassa padassa.

Tämä on ehkä vähän kuin fried rice, mutta terveellisempää. Tai ainakin rasvaa on vähemmän.

Ei kommentteja: