lauantai 5. maaliskuuta 2011

Lämpimät rieskarullat kantarelli-pinaatti-leipäjuustotäytteellä

- H***tin hyvää.
- Tällä kehtaa osallistua?
- Hell yeah.


Uskotaan. Osallistuin siis Helkan keittiön järjestämään kilpailuun jossa etsitään modernia suomalaista perinneruokaa. Ensimmäisenä päätin että teen kasvisruokaa sillä harmittavan usein ravintoloissa tulee vastaan yksinkertaisesti tylsää kasvisruokaa. Nimim. jokusen fetasalaatin ja kasvisgratiinin syönyt.
Toisena päätin että teen jotain rieskasta. Tällainen tuli ja yllätyin itsekkin kuinka hyvä pötkö syntyikään. Yrttiöljy esti kuorta kuivumasta liikaa mutta tarkkana saa olla ettei rieska kärvähdä.

Ja hei, tuolla Helkan keittiön sivuilla voi äänestää omaa suosikkiaan kilpailussa ja voittaa samalla itselleen majoitus- tai illallislahjakortin.


Lämpimät rieskarullat kantarelli-pinaatti-leipäjuustotäytteellä (3 kpl)

ohuita rieskoja

200g kantarelleja
100g tuoretta pinaattia
1 sipuli
200g leipäjuustoa
parmesania
voita
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Ota kourallinen pinaattia, huuhtele ja laita kulhoon. Lorauta päälle reilusti oliiviöljyä ja lisää lohko parmesania. Survo sauvasekoittimella/tehosekoittimella paksuksi öljyksi, mausta suolalla ja jätä odottelemaan.


Laita nokare voita pannulle ja kun voi kuplii mukavasti lisää pannulle pieneksi silputtu sipuli. Kuullottele hetki ja lisää joukkoon sienet. Kun enimmät nesteet ovat haihtuneet, heitä mukaan huuhdellut pinaatit. Kun lehdet alkavat mennä kasaan, lisää joukkoon vielä kuutioitu leipäjuusto.
Pyörittele pannulla maltillisella lämmöllä kunnes juusto alkaa hieman pehmetä. Siirrä pois kuumalta levyltä. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja raasta joukkoon hieman parmesania.




Jaa täyte kolmelle rieskalle, kasaa täyte keskelle ja käännä reunat päälle. Sulje rieskarulla cocktailtikulla. Levitä rullien päälle pinaatti-parmesan-öljyseosta ja kuumenna uunissa 200 asteessa noin 6 minuuttia.



Tarjoile haluamasi lisukkeen kanssa esim. paahdetut punajuurilohkot vuohenjuusto-kermaviilidipillä tai smetanainen kaalisalaatti sopivat erinomaisesti.


Smetanainen kaalisalaatti

valkokaalia
kiinankaalia
punakaalia
smetanaa
raastettua omenaa
kapriksia
ripaus suolaa ja mustapippuria

Syömään!

9 kommenttia:

  1. Voi itku, toinen toinen toistaan ihanampia reseptejä tuossa kisassa! Tämä sai kyllä nyt ihan kirjaimellisesti veden kielelle - vaikuttaa aivan laittoman hyvältä. Onnea kisaan, tää menee ainakin mun omalle kokeilulistalleni! :)

    VastaaPoista
  2. Tätä kelpaisi sekasyöjänkin tilata. Näyttää superherkulliselta, ja lisäksi rullatussa rieskassa on mukavasti uutta ideaa.

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa ihan ÄLYTTÖMÄN HYVÄLTÄ. Pakko testata, ja hatunnosto kokkaajan kekseliäisyydelle! En ole koskaan tajunnut, että leipäjuustoakin voisi kuumentaa...

    VastaaPoista
  4. Vautsi vau, tätä on testattava! Onnea kisaan kuule!

    VastaaPoista
  5. Kiitos kaikille!

    Ja Rosmis, nimenomaan haluaisin nähdä ravintoloissa sellaisia kasvisruokia joita sekasyöjäkin voisi valita ajattelematta että syönpä tässä nyt kasvisruokaa tai ettei sen tarvitse olla mitenkään tietoinen valinta että onko tässä nyt lihaa vai ei vaan että valinta perustuisi siihen että nam, kuulostaapa hyvältä.

    Maija, jos et ole koskaan testannut niin laita leipäjuusto pieneen uunivuokaan, lorauta päälle kermaa ja kuumenna uunissa sen aikaa että alkaa pehmetä ja kerma kuplii, syö lakkojen kanssa, aivan järkyttävän hyvää.

    Testatkaa joo! Ja niin, mulla ei löytyny kantarelleja pakkasesta niin käytin säilöttyjä (k-kaupoista saa) eivätkä olleet yhtään hullumpia.

    VastaaPoista
  6. Nami ,kantarelleja ja leipäjuustoa! Tuon on kyllä pakko olla mielettömän hyvää !Onnea kisaan Jytis!

    VastaaPoista
  7. Kuola valuu, ihan mielettömän herkullisen kuuloinen ohje! Menee varmasti kokeiluun, kiitos :D

    VastaaPoista
  8. Mitä suosittelisit kanttarellien korvaajaksi?

    VastaaPoista
  9. Kiitos Kata ja Yaelian!
    Kaisa, testasin tätä eka suppilovahveroiden ja herkkusienien yhdistelmällä, suppikset oli vähän rajuja mun makuun mutta testimaistaja tykkäsi. Mutta herkkusienet tai siitakkeet nyt ainakin sopisi.

    VastaaPoista