tiistai 5. huhtikuuta 2011

Seesami-pähkinäkrokantti


Melkein unohdin, olihan viime kerhokokoontumisessa tarjolla myös tällaista makiaa. Ohje on Jamie Oliverin Happy Days with the Naked Chef kirjasta. Reseptin nimi on Sesame Seed Toffee Snaps. Kun seurasin sitä orjallisesti, sain aikaan jättiläissokerilevyn. Ihan karmean makeaa. Kun lisäsin ohjeeseen läjän paahdettuja pähkinöitä niin tuli jo paljon parempi. Sopisi mahtavasti esimerkiksi jäätelön kanssa. Alla oma versio herkusta.

Seesami-pähkinäkrokantti (pellillinen)

5 dl raakaruokosokeria
3 dl seesaminsiemeniä
3 dl pähkinäsekoitusta
1-1,5 dl vettä

Murskaa pähkinät (saa jäädä isompiakin paloja) ja paahda murskaa kuumalla pannulla kunnes se saa väriä. Siirrä sivuun odottelemaan. Laita sokeri ja vesi pannuun, kuumenna keskilämmöllä. Sekoittele kunnes sokeri on sulanut siirapiksi. Lisää seesaminsiemenet ja pähkinäseos pannulle ja jatka sekoittelua kunnes seos kuplii ja on muuttunut väriltään hieman tummemmaksi. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille ja anna jäähtyä. Lohko paloiksi ja siirtele paloja suuhun sormin tai jäätelön matkassa.

6 kommenttia:

  1. Oli kyllä namia. Ja makeaa. Ilmeisesti Jamie ei ole niin nuuka tuon sokerin käytössä.. Itseasiassa vähän pelottavaakin kun se reseptinmukainen lopuutulos oli tosiaan pelkkää sokeria levynä että oliko sen tarkoitus olla sellaista, jaiks.

    VastaaPoista
  2. Juuri tein ja tilasin puoliskolta vaniljajäätelöä kaupasta. Hyvältä vaikuttaa. Minun krokanteista tuli kyllä vaaleampia, mutta maku on erinomainen! Tämähän on melkein terveysruokaa, kun tässä on pähkinöitä eikä yhtään vehnää, eläinperäistä rasvaa tai hiivaa ;)

    VastaaPoista
  3. Tää oli kyllä huikaisevan makiaa! Voiskohan sitä sokerin määrää ehkä jopa vähän vähentää kokonaisuuden kärsimättä?

    VastaaPoista
  4. Jonna, terveysruokaa indeed :)

    Hertta, pohdiskelin ihan samaa mutta en tiedä pysyisikö se sitten enää kasassa vai olisiko pelkkää murua. Mutta jos tekisin toiste niin käyttäisin tätä lisukkeena/kuorrutteena jollekkin (jätski, jugurtti, jäädyke, uunissa paahdetut hedelmät, kiisseli) niin saisi vähän tasapainoa makeudelle.

    VastaaPoista