sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Hodareita!


Juhlat! Täytin vuosia ja koska kesän lapsi mä oon, päätin että joku hauska kesäinen menu jossa voisi hyödyntää grilliä. Ja aika pian syntyi ajatus hodareista. Itse tehdyt sämpylät ja hyvät soosit väliin, helppo myös toteuttaa moneen eri ruokavalioon sopivaksi eri sämpylä-, nakki- ja täytevalinnoilla.


Hodarisämpylöiden ohje löytyi aivan ihanasta Helene Johanssonin Leipä -kirjasta. Vie aikaa mutta toden totta oli sen arvoista. Tein vegaanisia sämpylöitä, suluissa muutokset.

Hot dog -sämpylät

5 dl täysmaitoa (makeuttamatonta soijamaitoa)
75g hiivaa
12 dl vehnäjauhoja
50g huoneenlämpöistä voita (sinistä Keijua)
1rkl merisuolaa

Murenna hiiva lämpimään maitoon. Sekoita kaikki ainekset ja vaivaa yleiskoneella 10 minuuttia (käsin vähintään tupla-aika). Anna taikinan levätä kulhossa 30 minuuttia. Jaa taikina 20 osaan, pyörittele niistä pitkulaisia sämpylöitä. Laita leivinpaperilla peitetylle pellille ja kohota huoneenlämmössä 1,5 tuntia. Paista sämpylöitä 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Alla oikeaoppisesti täytetty hodari.


Hodarin kaveriksi tarvitaan coleslawta. Vegaaninen ohje löytyi Chocochili -blogista. Ja olipa muuten elämäni ensimmäinen itsetehty coleslaw, ei viimeinen.


Lisukkeena oli myös keitettyjä uusia perunoita jotka iskettiin vartaaseen, siveltiin oliiviöljy-valkosipuli-suolaseoksella ja grillattiin näteiksi.


Perunoiden kanssa tarjoiltiin tilli-jugurttikastiketta.


Niin ja itse hodareihin laitettiin soija- ja lihanakkien kanssa, vegaanista chilimajoneesia, marinoitua punasipulia sekä sekasyöjän ystävän salaista hodarisoosia johon tuli ainakin creme fraichea ja suolakurkkua.


Niin ja sit oli kanssa uunissa paahdettuja tomaatteja joiden päälle oli lurautettu oliiviöljyä, balsamicoa ja merisuolaa ennen paahtamista.


Ja jälkkärinä oli jätskibaari! Josta ei oo yhtään kuvaa, ou nouu! Oli niin kiire syömään vissiin mutta pöytään katettiin erilaisia jäätelöitä, itsetehtyä kinuskikastiketta, lakukastiketta, karpaloita, mangopaloja, strösseleitä, kookoshiutaleita, Marianne crushia, vaahtokarkkeja, kaurakeksejä ja suklaita. Ja tietty niitä paperisia pieniä päivänvarjoja.

Ja päivänsankaria hemmoteltiin ihanin lahjoin joista yllättäen kaikki liittyi ruokaan. Tässä uusi rakkaani kMix yleiskone. Se on i-ha-na.


Herkun ja Koukun tyttäriltä sain mm. pitkään haaveilemani portviinilasit. Juuri sellaiset joista unelmoin.


Ei voi muuta sanoa kuin että olen aika onnekas. Ja kohta myös ehkä hieman kookkaampi ja hövelimpi kun tekee vaan mieli tehdä koko ajan taikinoita uudella vempeleellä ja hörppiä porttia. Kiitos rakkaat!

9 kommenttia:

  1. Onneksi olkoon! Ihanan oloiset juhla ja kiva idea kesänjuhliin menusta, vähän jotain muuta.. :)

    VastaaPoista
  2. Onnea minultakin! Juhlat vaikuttavat täydellisesti onnistuneilta ja tarjoilut erittäin herkullisilta.

    VastaaPoista
  3. Oih mitkä synttäritarjoilut! :) Mäkin ostin juuri tuon Helene Johanssonin kirjan, kivaa tietää että hodariohje näkyy toimivan noin hyvin!

    Ja tuo postauksen eka kuva oli todella upea, tuli heti fiilis että nyt on juhlista kyse :)

    p.s. Mäkin haaveilen tuollaisesta koneesta jonka sait! Pilkkua nyhräteksäni se on tarkalleen ottaen yleiskone. Monitoimikone on sellainen erimuotoinen, joka leikkaa ja raastaa kaiken hirmuisella vauhdilla, ja jolla voi tehdä vaan voitaikinaa. Terveisin "tein kerran yliopistossa tentin, jossa näitä kysyttiin"... :D

    VastaaPoista
  4. Kiitos ja suosittelen hodari(ja jäätelö) bileitä kyllä muillekkin, oivallista juhlaruokaa!

    Anna, kiitos viilauksesta :) mä käyn muokkaamassa tekstiä, noinhan se just on. Mulla ei ole ikinä ennen ollut yleiskonetta, elämäni ekan sähkövatkaimen sain viime vuonna eli keittiöteknologia ja sen termistö hieman hakusessa. Olen aina ajatellut että joo kyllähän sitä käsinkin saa tehtyä niin ihan turhia vempeleitä. Mutta voi tsiisus mikä ero leipätaikinassa kun tein hodarisämpylät tuolla. Huh ja wau!

    VastaaPoista
  5. Oli kyllä kivat juhlat ja aivan loistava kesäkattaus! Esittelit niin onnellisena uutta yleiskonetta, että heti huomasi kyseisen lahjan olleen nappivalinta! Nyt odotellaan sit seuraavia postauksia, että mitä sillä keksitkään loihtia.

    VastaaPoista
  6. juu, ei päässyt nälkä yllättämään näissä pileissä! mahtavat tarjoilut, kiitos. harmi tosiaan, että jäätelöbuffasta ei tullut kuvaa - sekin oli aika vaikuttava kokonaisuus!

    VastaaPoista
  7. Onneksi olkoon Jytis! Ja ihana lahja tuo kMix,minulla on samanlainen punainen:)

    VastaaPoista
  8. Tänne sinun vanhaan reseptiin löysin tieni. Pulled pork muhi eilen uunissa ja coleslaw on valmista. Nyt vaan odotellaan söpöjen hodarisämpylöiden kohoamista, että saan ne uuniin. Kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun on pakko vielä kirjoittaa.. Loistoresepti!!!! Aivan parhaita hodarisämpylöitä mitä oon koskaan syöny. Niin pehmeitä ja nättejä.

      Poista