maanantai 23. huhtikuuta 2012

Terveiset Islannista!


Vaikka olin varautunut hienoihin maisemiin, oli kieltämättä aika mykistävää saapua lennon jälkeisessä väsymystilassa hotelliin ja ikkunasta kurkatessa näkymä oli tämä.

Olin siis kevätretkellä Reykjavikissa, se on tuo talorykelmä tuolla.


Kaikki sanoivat että ota paljon vaatetta, Islannissa sataa ja tuulee, aina. Vaan toisin kävi. Pelkkää aurinkoa ja hämmentävintä oli se, että aurinko alkoi laskea vasta iltakymmenen aikaan. Moni muukin asia hämmensi. Pieni keskusta oli täynnä ihania pieniä taloja.

 Yhdessä niistä on kaupungin kivoin kahvila, Babalu.



 Islantilaiset juovat hirmuisesti kahvia. Heillä on kaksi oma kahvipaahtimoa, Te og Kaffi sekä Kaffitar, joilla molemmilla on kaupungissa kivoja kuppiloita. Teekin maistui.


Söin useamman kerran tosi hyvää kalaa. Kasvissyöjällä ei olisi ollut niin kivaa. Vaihtoehdot olivat ankeita. Mereneläviensyöjällä jännittävämmät, alla hummeripizza!


Ja tässä perinteinen paikallinen kalamuhennos. Kalaa, perunaa ja kermaa. Niin hyvää ja hauska esillepano.


Herkkupuolella paikallinen suosikki oli suklaakuorrutettu laku. Pötköin ja paloina. Kivan suolaista suklaata, tätä Draumuria kannattaa testata jos tulee vastaan.


Kaupunki oli siis pieni ja kaunis.


Ja kaupungin ulkopuolella maisemat muuttuivat vielä hienommiksi.


Huikein oli mannerlaattojen kohtauspaikka. Vasemmalla Amerikka, oikealla Eurooppa.



Uimaan en ehtinyt, vaikka kuumat lähteet houkuttelivat. Tavallisissa uimahalleissakin oli ulkoaltaat, huomattavasti halvempaa mennä sellaiseen kuin turisteille suunnattuihin uimaloihin. Niin ja hintatasosta piti sanoa että tuntui olevan kaikki Suomen hinnoissa, ei paha. Esim. tämä hummerikeitto (jota oli varmaan litra) maksoi 12 euroa.


Ravintoloista suosittelen Vegemotia (jossa kuvan keitto on kuvattu, kuten myös hummeripizza) sekä Islenski Barinnia (sieltä kalamuhennos). Ja iltameininkeihin Kaffibarinnia, jonka entisiin omistajiin kuuluu Damon Albarn! Ja musiikista puheenollen, en törmännyt Björkkiin, mutta edellämainitussa baarissa näin Islannin suosituimmn punk-yhtyeen laulajan. Hän oli pukeutunut kovin siististi.

Ja juuri kun pääsi kiinni sikäläiseen rentoon elämänmenoon, pitikin lähteä. Menisin uudelleen.


16 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Sinne vaan, Iceland Airwaysillä on nykyään hyviä tarjouksia!

      Poista
  2. Oon niin kadekadekadekadekade!

    VastaaPoista
  3. Oltiin myös Islannissa helmikuussa, ja komppaan täysin fiiliksiäsi. Aivan loistava paikka, ja jotenkin talvella vielä hurjempaa, kun näkin kylmän ulkoilman ja kuumien lähteiden kontrastin. Ehdottomasti suosittelemme :D

    Kiitokset muuten aivan mahtavasta blogista :)

    t. Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ylitti kyllä kaikki odotukset! Tai ei oikeen ihan tarkkaan edes tiennyt mitä odottaa. Mutta maisemat oli niin paljon hienommat kuin ennakoin. Ja hinnat inhimillisemmät!

      Ja kiitos, kiva jos olet viihtynyt seurassamme!

      Poista
  4. sulla suosi sää paremmin kuin mulla aikoinaan (kuningasidea matkustaa islantiin joulukuussa...), mutta mää näinkin björkin! kahesti! tahtoisin kyllä mennä takaisin, mutta tällä kertaa mieluusti kesällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaks kertaa on jo epistä! Joo, kesällä saa kyllä varmaan kaikista eniten irti vaikka mulle vasta selvisikin että ei siellä talvisin ole paljoa pakkasta. Mutta se tuuli..

      Poista
  5. Ihania tunnelmia. Joitakin vuosia sitten vielä hinnat kai oli ihan taivaissa, ehkäpä itsekin voisin uskaltautua hintojen puolesta sitten joskus tuolla käväisemään.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ei olleet pahat hinnat! Ta no ehkä vaatteet tuntuivat aika kalliilta mutta kaikki perustarpeet sai tyydytettyä ilman konkurssia :)

      Poista
  6. Ooh, ihanaa! Meilläkin on suunnitteilla Islannin-matka ensi kesälle. Oliko teillä auto vuokralla, vai oleskelitteko enimmäkseen Reykjavikissa? Mua kiinnostaisi ajaa saaren ympäri, mutta noi vuokra-autojen hinnat on melkoiset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kivaa!

      Juu enimmäkseen Reykjavikissa oltiin (siellä ei tosiaan tarvitse autoa mihinkään, kaikki kävelyetäisyyksien päässä) ja sitten noita luonnon ihmeitä pääsee kätevästi katsastamaan myös bussiretkillä. Koko päivän reissu oli sellaiset 45-50e. Toki onhan omalla autolla kivempaa mutta siellä ei hirveästi pääse seikkailemaan kun ei siellä ole kuin muutama tie :) eli jokatapauksessa menisi samaa reittiä kuin bussi. Koko saaren kiertämisestä en osaa sanoa mikä olisi paras tapa.

      Siellä muuten liftataan paljon, jos sellainen kiinnostaa! Ja sen unohdin mainita että tuossa kivassa kahvilassa sai vegaanista porkkanakakkua ja jossain piti olla vegaaninen kauppa mutta sitä en kyllä löytänyt.

      Poista
  7. Oi, tuo Islanti vaikuttaa niin ihanalta paikalta! Meidänkin blogissa on siellä juuri käyty, mutta ei minun toimestani, valitettavasti.

    Ehkä minäkin joku päivä!

    VastaaPoista
  8. Mekin tykättiin! Tytsy täytti siellä 2 kk.
    Me vuokrattiin auto itse, mikä oli oikeastaan ainoa vaihtis että saatiin turvaistuimet ja oma aikataulu. Voi sitten pysähtyä ihan mihin huvittaa. Vuokraamosta sai kartan johon oli merkitty erilaisille autoille eri tiet. esmes sillä meidän vuokraamallamme tavallisella perheautolla ei saanut hurruutella ihan saaren keskiosiin ilmeisesti teiden kunnon vuoksi.
    Valasristeilyllä molemmat muksut nukahtivat ja heräsivät satamassa :D.

    VastaaPoista