keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Basilikamuffinssit


Tässä yhdistyy halu saada aamiaiselle vähällä vaivalla jotain vähän ekstraa, sekä kuolevan basilikapuskan hyötykäyttö. Ohje löytyi Makeaa ja suolaista puutarhasta -keittokirjasta. En ollut siihen ihan tyytyväinen, mutta siitä tuolla alempana.

Ohje sanoo muffini, minä muffinssi. Wikipedia hyväksyy molemmat (kuten myös kielitoimisto) ja tietää kertoa että useilla Yhdysvaltojen osavaltioilla on oma muffinssinsa. Tuli hirveä hinku testata ne kaikki.

Vaan sitä ennen sen basilikapuskan kimppuun.

Basilikamuffinit (6kpl)

2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
4 rkl basilikanlehtiä (laitoin kyllä enemmän)
2 rkl rypsiöljyä
50g margariinia/voita sulatettuna
1 kananmuna
1 dl maitorahkaa
2 rkl vettä
+ siemeniä ja parmesanraastetta

Sekoita taikinan kuivat ainekset keskenään. Hiero basilikanlehdet öljyn kanssa tahnaksi morttelissa. Ei onnistu. Tai en mä ainakaan niitä saanut tahnaksi. Lisäsin vähän merisuolaa, jotta rakenne rikkoontuisi helpommin. Sauvasekoittimella olisi tullut varmaan parempi lopputulos.

Lisää puolet basilikatahnasta sekä loput ainekset taikinaan. Annostele muffinivuokiin ja sivele loppu tahna muffinssien päälle. Ripottele pinnalle siemeniä ja parmesanraastetta. Paista 200 asteessa 15 minuuttia.

Ihan maukkaita olivat mutta aamiaismuffinssien ystävänä sanoisin, että tuo linkin ohje jossa ei ole munaa ja rahkan sijaan on käytetty jugurttia (soija tai turkkilainen), on parempi. Mutta kyllä nääkin tuosta pöydältä hupenivat.


2 kommenttia:

  1. Kas, tutut muffelot :) minäkin tein näitä alkuviikosta saman kirjan ohjeella. Eivät kyllä kutkutelleet makuhermojani kovin kummoisella tavalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, samoissa hommissa oltu siis :) Joo, vähän pliisuiksi jäivät, kivasta ulkonäöstä huolimatta. Eli luotan ehkä jatkossakin tuohon hyväksi havaittuun aamiaismuffinssireseptiin jos tulee aamuinen muffarihimo.

      Poista