sunnuntai 24. marraskuuta 2013

3-vuotiaan toivetäytekakku

Huh, kylläpä aika rientää. Vastahan se meidän vauva käytti näitä puputossuja (ja sittemmin niitä on käyttänyt myös pikkuveljensä, jolle ne myös ovat jo jääneet pieniksi, iik!) ja nyt se jo täytti 3! Sankarilla oli ollut visio omista synttäreistään jo pitkään: mustikkatäytekakku olisi oltava, Niiskuneiti-kortti saatava ja lahjat aamulla sänkyyn tuotava.

No ei kai siinä kuin äiti googlettelemaan mustikkareseptejä. Minusta mustikkatäytekakut näyttivät kyllä hieman vanhemman väen kuin leikki-ikäisten juhlakakuilta. Jonkin verran täytyi neuvotteluja käydä, mutta leivontakaupasta löytyneet kakkukuvat saivat sankarittaren myöntymään. Kakusta tuli sitten keijumainen mustikkakakku.


En ole mitenkään hyvä kakkumestari, joten aika simppelisti mentiin.

Keijumainen mustikkatäytekakku 3-vuotiaalle

Pohja: Sokerikakkupohjan ohje Kinuskikissalta.

Kakun väliin tein täytteen, johon olisi tarvittu vaniljatuorejuustoa. Lähikaupassa ei ollut ja kakun kanssa alkoi olla kiire: otin uhkarohkeasti appelsiinituorejuustoa. Se sopi ihan hyvin!

Täyte:

4 dl kermavaahtoa
sokeria
vaniljasokeria
purkki appelsiinituorejuustoa
mustikoita (mulla pakastimesta 200g)

Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi, lisää sitten joukkoon tuorejuusto ja lopuksi mustikat. Lusikoi kostutetun kakun väliin pariin kerrokseen.

Koristelu:

Vatkaa kermavaahtoa kakun päälle. Lisää kakkukuva vähintään 4-5 tuntia ennen tarjoilua. Koristele nonparellein ja ranskanpastillein.

Toivo, että kakku maistuu lapsesi kavereille.

Ja maistuihan se! Kaksi pikkuvierasta jopa santsasi.


Loppujen tarjoilujen kanssa mentiin hyvinkin yksinkertaisella linjalla: kaupan keksejä ja porkkana- ja juusto-rypäle-tomaattitikkuja.

Juhlaviiri viritettiin ikkunaan. Tällaisen ihanan olen hankkinut Kuperkeikkakodin Paulta. (Kuva ei kyllä ole paras mahdollinen, pahoittelut.)


Ja niistä lahjoista. Kolmevuotias sushin rakastaja sai oman sushisetin. Tämä tulikin pitkän matkan, kun en Suomesta löytänyt. Amerikassa asuva ystäväni sen osti ja siellä vierailuilla olevat ystävät tullessaan toivat. Kiitos kuriireille! Sushisetti on merkiltään Melissa&Doug.




Kuten huomata saattaa, on sushisyöminkien vaarana överit. Sen jälkeen ei voi kuin pistää pötkölleen!



Oikein onnistunut syntymäpäivä juhlineen oli. Sankari tykkäsi ja äitikin selvisi hermoromahduksetta. Ainoa miinus oli meidän aivan mahdottoman pieni keittiö: kuusi lasta mahtui pöydän ympärille juuri ja juuri. Ensi vuonna täytyy keksiä joku ratkaisu: eväsretki olohuoneeseen tai vuokrata vaikka kaupunginosan asukastila.

6 kommenttia:

  1. Ihana! Siis kolmevuotias sushifani! :D Onnittelut sankarille. Nuo Melissa&Doug tuotteet on tosi kivoja! Heilla on paljon kaikenlaista ihanaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kyllä :) Sushi on maistunut jo pidemmän aikaa, muistaakseni vähän yli 2-vuotiaana alkoi tää rakkaus. Itse "opin" syömään vasta aikuisena.

      Poista
  2. Hihii, mainio sushisetti ja mä haluun aikuisten juhliinkin cocktailtikkuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä itsekin on tullut leikittyä sushiravintolaa noilla jo.

      Aika kasaria (ysäriä?) noi tikut, mut mikäs siinä. Kiva napsia.

      Poista
  3. Upean kakun on 3-vuotias juhliinsa saanut!

    VastaaPoista
  4. Kiitos! Aika paljon jännitti, eikä mitään varakakkuakaan ollut. Mutta onneksi maistui ja kuvakin pysyi hyvin kuosissa!

    VastaaPoista